Nieuws & Acties

DA drogisterij parfumerie Boogaard is gecertificeerd!

DA drogisterij parfumerie Boogaard is gecertificeerd!

Onze drogisterij is gecertificeerd!

Het Drogisten Waarborgcertificaat vormt het officiële bewijs dat een drogisterij voldoet aan strenge kwaliteitseisen bij de verkoop van zelfzorggeneesmiddelen. Bij ons kunt u dus rekenen op een deskundig advies. Het Drogisten Waarborgcertificaat wordt toegekend door PCO Certificerend Orgaan. Gecertificeerde drogisterijen zijn te herkennen aan de raamsticker met het certificeringlogo. Voor meer info: http://www.drogistensite.nl/pages/4/Kwaliteitskeurmerk.html 

Waarom is advies zo belangrijk?

In onze drogisterij kunt u terecht voor een breed assortiment zelfzorggeneesmiddelen. Dat zijn geneesmiddelen waarvoor u geen doktersrecept nodig heeft, bijvoorbeeld pijnstillers of hoestmiddelen. Toch zijn deze geneesmiddelen niet zonder risico's. Verkeerd gebruik kan gezondheidsschade veroorzaken. Een geneesmiddel kan bijvoorbeeld geschikt zijn voor volwassenen, maar niet voor kinderen omdat de dosering dan te hoog is. Sommige geneesmiddelen beïnvloeden de rijvaardigheid. Of ze mogen niet langer dan een aantal dagen achter elkaar gebruikt worden omdat er anders vervelende bijwerkingen kunnen optreden. Zo zijn er nog meer voorbeelden te noemen.

Het is dan ook erg belangrijk dat u goed advies krijgt wanneer u een zelfzorggeneesmiddel koopt. Daarom mag ook niet zomaar iedereen alle zelfzorggeneesmiddelen verkopen. De meeste zelfzorggeneesmiddelen mogen alleen verkocht worden in winkels waar deskundig advies en toezicht gegarandeerd kunnen worden. Dat staat in de Geneesmiddelenwet.

Wat mag u van ons verwachten?
Het Drogisten Waarborgcertificaat is een keurmerk voor verantwoorde geneesmiddelenverkoop. Dat betekent dat u als klant bijvoorbeeld mag rekenen op:

 

  • Gevraagd en ongevraagd advies: u krijgt gevraagd en indien nodig ook ongevraagd advies over zelfzorggeneesmiddelen. Op die manier maken we er u er tegelijkertijd van bewust dat het kopen van een zelfzorggeneesmiddel iets anders is dan het kopen van bijvoorbeeld een shampoo.

 

  • Deskundig personeel: Er zijn altijd voldoende gediplomeerde drogisten en assistent-drogisten aanwezig om u te adviseren over zelfzorggeneesmiddelen. Zij worden tijdig bijgeschoold om hun kennis up-to-date te houden.

 

  • Kassacheck: Bij elke aankoop van een geneesmiddel vraagt de kassamedewerker u of u behoefte heeft aan informatie over het gebruik daarvan. U kunt op die manier rustig uw vragen stellen en u wordt erop geattendeerd dat u advies kunt krijgen van een gediplomeerde assistent-drogist of drogist. Zij nemen hier graag de tijd voor. Zo weet hij/zij zeker dat u met het juiste middel de deur uit gaat en weet hoe u het moet gebruiken.

De veiligheid en gezondheid van de klant staan kortom centraal bij DA drogisterij parfumerie Boogaard, de gecertificeerde drogist!

« Terug