Nieuws & Acties

Groene thee... Afslankthee!

Groene thee... Afslankthee!

Bcare Afslankthee is een innovatieve thee die het hongergevoel vermindert en helpt de vetverbranding te verhogen.

Camellia sinensis     De theeplant - de Camellia sinensis - komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. Sinensis is Latijn voor Chinees. Tegenwoordig komt thee uit veel tropische en sub-tropische gebieden van over de gehele wereld. Van deze plant worden witte thee, groene thee, oolong (tussen groen en zwart in; betekent 'Zwarte draak') en zwarte thee gemaakt. De theeplant is meestal kleiner dan twee meter als hij wordt geteeld voor de bladeren, maar als boom kan hij zo'n 17 meter hoog worden. De zaden van de theeplant kunnen fijngemalen worden voor thee-olie, een zoete olie voor kookdoeleinden. Niet te verwarren met Tea Tree olie, een etherische olie die gemaakt wordt van de bladeren van een andere plant. 

Als de theeplant twee of vier jaar oud is (afhankelijk van de soort vermeerdering), kan er voor het eerst worden geoogst. Voor de verwerking tot thee worden alleen de top en de eerste twee of drie bladeren van de plant machinaal of met de hand geoogst; met de hand plukken geeft het beste resultaat. Het gehele jaar door kan er worden geoogst maar de beste kwaliteit wordt echter geplukt in de droge moessontijd. Groene thee wordt verkregen door de bladeren direct na de oogst te stomen, waardoor de enzymen inactief worden gemaakt en fermentatie (absorberen van zuurstof) minimaal is of uitblijft. Het drinken van groene thee is in China en Japan al vele eeuwen lang gebruikelijk, maar is pas sinds enkele jaren populairder in het Westen geworden, waar traditioneel de zwarte thee wordt gedronken.

 

Groene thee en gezondheid     EGCE, als belangrijkste stof uit groene thee, helpt het lichaamsgewicht onder controle te krijgen omdat het energieverbruik van het lichaam toeneemt. Dit zijn kenmerken die gezamenlijk bekend staan als het metabool syndroom.

EGCG zorgt dat het energieverbruik en de verbranding van de vetzuren toeneemt, de vetcellen in hun ontwikkeling worden geremd, de vetopname vermindert, de uitscheiding van vetten verhoogt. Wij raden u aan als u er voor keist om EGCG te gaan te gebruiken een preparaat te kiezen met gezuiverde EGCG.

 

Het gebruik van groene thee     Volgens bewoordingen in oude geschriften van de Chinese geneeskunde is thee verfrissend met een bitterzoete smaak, werkt het in op de meridianen van het hart, de longen en de maag. Thee is ideaal om dorst te lessen en te verfrissen, de geest (Shen) op te wekken, slijm op te lossen, en de spijsvertering en de afvoer van urine te vergemakkelijken. werking (te vergelijken met koffie). Uitkijken dus, want die stimulerende werking kan ook slaapstoornissen veroorzaken. Laat de thee 's avonds langer trekken om het stimulerend effect te verminderen en drink vanaf twee uur voor het slapen gaan geen groene thee. Gebruik geen groene thee tijdens de zwangerschap of wanneer u borstvoeding geeft; groene thee is niet geschikt voor baby's en jonge kinderen.

 

De juiste manier om thee te zetten     Zo zet je een gezonde groene thee die je echt helpt afvallen:

- Breng water aan de kook in een normale waterkoker of fluitketel.

- Laat het gekookte water 7 tot 10 minuten afkoelen, het water heeft dan een temperatuur bereikt van ca. 80 graden.

- Laat de groene thee tussen de 3 en 5 minuten trekken.

Voor: € 3,95
« Terug